Unga Allergiker satsar på ökad kommunikation

Unga Allergiker är ett fristående ungdomsförbund som organiserar barn och ungdomar från 6 till 29 år. Matnyttig.se träffar Unga Allergikers generalsekreterare Hannah Rosenqvist tillsammans med Josefin Mårtensson som är nyanställd kommunikatör på Unga Allergiker för att höra om senaste nytt. Och det är mycket som är på gång, bl.a. kommer man inom kort att lansera en ny hemsida med ny grafisk profil.

– Den nya hemsidan skall vara mera överskådlig och man skall enkelt få reda på hur man kan bli en aktiv medlem. Vi har haft en stor medlemsenkät där vi har frågat om bl.a. varför man har blivit medlem och vilka frågor som är viktigt för en, berättar Hannah.

Ny kommunikatör

Josefin har bara jobbat en dryg vecka hos Unga Allergiker när vi träffas. Hon berättar: – Jag har gått en kommunikationsutbildning på Södertörns Högskola. I den ingick praktik som jag gjorde på Sveriges Kommuner och Landsting. Sedan såg jag annonsen om detta arbete och här är jag nu. Det är riktigt spännande att få sprida Unga Allergikers budskap. Jag har själv allergier så jag vet hur jobbigt det kan vara, säger Josefin. Bara efter en vecka intervjuades Josefin av Metro om allergier, snygg start kan man lätt säga.


– Det är ett grymt gäng som jobbar med Unga Allergiker, jag känner mig verkligen taggad att få vara med. Det är också roligt att vi är rätt få, man får flera arbetsuppgifter , ett bredare uppdrag helt enkelt, konstaterar Josefin.

Flera medlemmar

– Unga Allergiker har ökat antalet medlemmar under förra året och vi skall satsa på att bli ännu flera under 2014. Det ser bra ut, nyligen startade vi en ny lokalförening i Jönköping. Vi vill stärka den externa och interna kommunikationen och förstärka Unga Allergikernas varumärke. Att anställa Josefin som kommunikatör var ett led i detta arbete, konstaterar Hannah.

Det kostar inget att vara medlem hos Unga Allergiker. Man betalar genom att utföra en aktiv handling för föreningen. Läs mera om Unga Allergiker på www.ungaallergiker.se

Unga Allergikers läger


–Vi kommer att ha två sommarläger i år. Den ena riktar sig mot ungdomar mellan 9 – 13 år och kommer att äga rum på Björkögården 9 – 13 juli. Detta läger arrangerar vi tillsammans med SCUF, celiakiungdomsförbundet. Det är första gången vi har ett sådant samarbete och det känns väldigt roligt, berättar Hannah. Det andra av sommarens läger riktar sig till lite äldre ungdomar mellan 14 – 19 år. Detta läger arrangerar vi själva och den äger rum mellan 22- 26 juni på Kärsögården i Bromma utanför Stockholm.

Vi ger inte bara våra lägerdeltagare ett fartfyllt och utvecklande läger, utan också ny inspiration och nytt mod att kunna hantera sin vardag hemma, i skolan och på fritiden. Under lägret knyts nya kontakter och du kommer hem med flera nya, goda vänner. En mycket viktig del i vår lägerverksamhet är att ge deltagarna ett ökat självförtroende som behövs för att våga, och orka, ta kontrollen över sina liv. Ett liv där de själva sätter gränserna, inte allergin. Vår erfarenhet är att detta är vad som verkligen hjälper unga allergiker att må bra.

 

Fakta om Unga Allergiker

Vår vision är ett samhälle där astma och allergi inte är begränsande!

Unga Allergiker är öppet för medlemskap för alla barn och ungdomar mellan 6 och 29 år som sympatiserar med UA:s ändamål. I vårt förbund får alltså unga vara medlemmar även om de inte själva är allergiska. Vi anser att dessa personer ändå kan ha ett intresse och ett engagemang för våra frågor, trots att de själva inte har symtomen. Personer som har allergi kan dock ges företräde framför personer utan allergi, till deltagande i våra aktiviteter.

Dela via sociala medier
FaceBook  Twitter  


Hur fick du veta om Barnastma.se?

Sökning på nätet - 41.3%
Via en vän - 5%
Via Facebook - 25%
Annat - 27.5%
Prenumerera på vårt nyhetsbrev – det är gratis! Vi ger ut med sex nummer per år. Så missa inte intressant läsning utan, fyll i formuläret nedan.