allergicirkus1
allergicirkus10
allergicirkus11
allergicirkus2
allergicirkus3
allergicirkus8
allergicirkus9
1/7 
start stop bwd fwd

 

Allergifritt cirkusskoj i Nacka

Djur, hö i manegen, rökmaskiner, ja det finns ofta många allergener i luften på ett cirkus. Är man pälsdjursallergiker gör man bäst att titta på cirkus på TV kan man tycka. Astma- och Allergiföreningen i Nacka ordnade en allergifri cirkusskola och cirkusföreställning med cirkus Le Fou som en av föreningens aktiviteter under Barnallergiåret.

Att gå på styva linan fick ett alldeles konkret innehåll när barnen testade sina färdigheter i Sickla den 24 maj. Barnen fick lära sig jonglering, göra trix i cirkusring, gå på händerna och mycket annat som man skall kunna som cirkusartist.

Kerstin Fagerström från Nackaföreningen berättar att hennes barnbarn går på cirkusskola hos Le Fou och det var grunden till idéen att ordna en möjlighet för alla allergiska barn att få uppleva circusskoj i en allergifri miljö. – Det finns ju så mycket roligt man kan göra som inte innebär en allergirisk, säger Kerstin.

Cirkusaktiviteten var mycket välbesök och det var många som gick med i Astma- och Allergiförbundet den dagen. Man brukar ju säga att en bild berättar mera än tusen ord och när det gäller beskriva hur kul barnen hade så stämmer det nog..

- Vill du komma i kontakt med Cirkus Le Fou – här hitter du dem. http://www.cirkusskola.se/

Dela via sociala medier
FaceBook  Twitter  


Hur fick du veta om Barnastma.se?

Sökning på nätet - 41.3%
Via en vän - 5%
Via Facebook - 25%
Annat - 27.5%
Prenumerera på vårt nyhetsbrev – det är gratis! Vi ger ut med sex nummer per år. Så missa inte intressant läsning utan, fyll i formuläret nedan.