Familjer med svår astma eller allergisjukdom har ofta ett stort behov av att träffa andra i samma situation. Många gånger känner sig alla i familjen, både barn och föräldrar, väldigt ensamma och utlämnade. Extra svårt är det när det är dags för barnet att börja förskola/skola eller när det vill delta i fritidsaktiviteter.

I samband med Barnallergiåret har Astma- och Allergiförbundet en kampanj för att starta nya föräldragrupper för att flera skall kunna få hjälp och stöd. Om du är intresserad av att vara med i en föräldragrupp så ta kontakt med din lokala Astma- och Allergiförening, den hittar du här. Och finns det ingen föräldragrupp på din ort ännu så kanske du är intresserad av att vara med och starta en.

Föräldragrupper_Petra_GadleBarnastma.se tog kontakt med Petra Gadle från Uppsala som just håller på och startar en ny föräldragrupp. – Jag gick med i Astma- och Allergiförbundet för ungefär tio år sedan. Det var min sons allergier mot mjölk och ägg som gjorde att jag sökte mera information och fann det hos Astma- och Allergiföreningen här i Uppsala.

– Det är ju oftast i småbarnsåldern som frågorna är nya för en och man behöver extra stöd. För min del är den tiden förbi, men nu vill jag vara med och stötta andra i den situationen och därför är jag med och drar i gång föräldragruppen här i Uppsala.

Vi har haft en föräldragrupp tidigare, men nu är det dags att ta nya tag. Helst skulle vi vilja ha en grupp även i Östhammar och Knivsta, men vi får se om vi hittar tillräckligt med föräldrar. Tanken är att vår grupp i Uppsala träffas minst en gång i månaden.

Jag skall delta i Astma- och Allergiförbundets kurs för de som skall starta föräldragrupper. Vi skall träffas i Stockholm den 8 mars. Om det är någon som är intresserad att vara med i detta möte så kan man kontakta projektledare Caroline Tegnér på telefon 08-50628212 eller mejl Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Text: Mertz Laakso Digitaltidningar.se

Dela via sociala medier
FaceBook  Twitter  


Hur fick du veta om Barnastma.se?

Sökning på nätet - 41.3%
Via en vän - 5%
Via Facebook - 25%
Annat - 27.5%
Prenumerera på vårt nyhetsbrev – det är gratis! Vi ger ut med sex nummer per år. Så missa inte intressant läsning utan, fyll i formuläret nedan.